Винен клуб

В The Wine Inside вярваме, че най-ценното, което ни предлага виното, е възможността да срещаме и общуваме с интересни и стойностни хора. Затова Виненият клуб The Wine Inside е важно звено от нашата философия. Освен възможността членовете на клуба да дегустират и обсъждат нови и интересни вина, да се докосват до редки и ценни бутилки от България и света, това е и мястото за разказите за вълнуващи винени пътешествия, за обсъждане и планиране както на нови изследователски маршрути, така и на различни инициативи в подкрепа на лозаро-винарския бранш и проектите за повишаване на винената култура. Членовете на нашия винен клуб ще бъдат сред първите, които ще научават новите ни идеи и ще участват в тяхната реализация и ще се ползват с редица предимства, предоставяни от нашите партньори.

Винен клуб „The Wine Inside“

Младите български енолози: „Помагаме си и напредваме заедно!“

При огромен интерес премина първата сбирка на Винен клуб The Wine Inside, посветена на младите български енолози. Повече от 50 души се събраха на 2 март 2018 г. в столичния Wine Boutique Elvinos, за да станат част от създаването на Винения клуб и да се срещнат с трима млади енолози – Мария Стоева от „Братанови“, Елизабет Портева от „Бендида“ и Свилен Георгиев от „Малката звазда“, представени от Николай Паунов от The Wine Inside.

Всеки от тримата енолози бе селектирал по четири свои вина от лимитирани партиди, които членовете на Винения клуб и гостите на събитието дегустираха в рамките на дискусията, в която Мария, Елизабет и Свилен разкриха философията си за търсената стилистика на своите вина, работата с местните сортове и изява на тероарните вина, перспективите пред българското винопроизводство и винения туризъм.

Екслузивно за членовете на Винения клуб бе представено премиерно „Мавруд 2015“ (лимитирана серия от 700 бутилки) на изба „Братанови“ и две предпремиери – „Бендида Врачански Мискет 2017“ (лимитирана серия от 800 бутилки) и „Бендида Розе Рубин 2017“ (лимитирана серия от 3000 бутилки).

„Нашето поколение е различно – ние не крием нищо един от друг. Споделяме помежду си и за успехите, и за разочарованията си, обсъждаме вината, които правим, помагаме си и напредваме заедно“ – разкриха младите енолози разбиранията си за пресечните точки между конкуренцията и професионалното развитие. А за всички, които обичат и подкрепят българското вино, тази нова философия в работата на младите енолози вдъхва надежда, че пред българските изби предстоят още по-добри и успешни години.

След жребий измежду членовете на Винения клуб „The Wine Inside“, изтеглен от Елизабет Портева, Анелия Павлова си тръгна с емблематичното издание „Wine Folly“ – пътеводителят на Маделин Пукет и Джъстин Хамак, една чудесна енциклопедия за виното, предоставена от нашите партньори от „ДиВино“.

Повече за тримата млади енолози и представените вина можете да прочетете тук.